Idei pentru persoane

Indiferent de initiativa aleasa, nu uita sa o inscrii pe site ca sa ii inspiram impreuna si pe altii sa se implice de #GivingTuesday.

Idei de actiuni

  • Intai si intai decide cum vrei sa te implici si inscrie initiativa ta pe givingtuesday.ro, ca sa fie o sursa de ispiratie si pentru altii. Apoi foloseste social media pentru a da de veste si a-i determina pe cei din cercul tau social sa ti se alature. Ai la indemana ideea de a posta un #UNselfie petru a povesti despre initiativa ta (afla mai multe in Ghidul de comunicare).
  • Daca nu ai nici o idee, alege o organizatie care desfasoara proiecte in comunitatae ta, ia legatura cu reprezentantii ei, afla care le sunt nevoile si incearca sa gasiti impreuna modalitati prin care ai putea sa ajut singur sau impreuna cu cei din jurul tau.
  • Poti face o donatie, poti opta pentru o donatie recurenta lunara prin debit direct sau donatii salariale.
  • Poti organiza impreuna cu familia, prietenii, colegii de la birou mici evenimente de strangere de fonduri in care sa imbini filantropia cu distractia (o seara de gatit, o petrecere tematica, un mic spectacol de teatru sau un concert, daca esti intr-o trupa de teatru de amatori sau canti intr-o formatie, un targ de haine pe care nu le mai porti sau o licitatie cu obiecte vintage ori handmade, tombola etc.).
  • Ia legatura cu directorul scolii in care inveti sau in care invata copiii tai si gasiti impreuna modalitati de a implica profesorii si elevii. O idee usor de implementat ar fi ca fiecare clasa sa isi aleaga un proiect social din comunitate si sa faca o colecta de bani, haine sau bunuri pentru a sustine acel proiect.
  • Aduna-ti prietenii intr-o echipa si dedicati ziua voluntariatului pentru un proiect cu impact in comunitatea voastra sau oferiti din expertiza voastra porfesionala pentru a rezolva nevoi punctuale ale unei organizatii.
  • Nu uita sa folosesti in toate postarile hastag-ul #GivingTuesdayRO, ca sa putem prelua si promova si noi mesajele tale, poate ii convingem si pe altii sa ti se alature.