Idei pentru organizatii

Indiferent de initiativa aleasa, nu uita sa o inscrii pe site-ul givingtuesday.ro aici ca sa ii inspiram impreuna si pe altii sa se implice de #GivingTuesday.

Idei de actiuni

  • Creeaza o pagina pe site-ul tau dedicata #GivingTuesday in care sa prezinti toate oportunitatile concrete prin care cei interesati pot sustine proiectele tale.
  • Fa o campanie de donatii online in ziua respectiva promovand unul din proiectele pentru care ai nevoie de sustinere. Ar fi ideal daca ai reusi sa gasesti un sponsor care sa faca matching la donatiile inregistrate. Unele organizatii au desfasurat campania in toata luna noiembrie, culminand cu #GivingTuesday, sau au lansat campania de #GivingTuesday, continuand-o pana la sfarsitul anului, in perioada sarbatorilor de iarna.
  • Activeaza companiile partenere sau companiile din comunitatea ta sa organizati impreuna actiuni care sa incurajeze donatiile si voluntariatul in randul angajatilor.
  • #GivingTuesday poate fi un motiv bun de a lansa campania ta legata de perioada sarbatorilor si a face un prim anunt pentru donatii sau voluntariat, facand cunoscute toate modalitatile prin care sustinatorii se pot inplica in proiectele organizatiei tale in aceasta perioada.
  • #GivingTuesday este contextul ideal de a promova si a atrage noi sutinatori prin mecanismele de donatii recurente: donatii prin SMS, online, debit direct, donatii salariale. Este, de asemenea, un moment bun de a comunica mai sustinut cu scopul de a creste numarul donatiilor, impreuna cu partenerii tai cu care ai implementat diverse mecanisme de donatii desfasurate pe parcursul intregului an sau pe mai multe luni (de ex: cutiile de donatii la casele de marcat, campanie de donatii prin SMS aflata in desfasurare, o campanie pe modelul “buy a brick” pentru construirea unui centru social etc.).
  • Incurajeaza-ti sustinatorii sa organizeze propriile evenimente de community fundraising ca de exemplu: cina caritabila cu prietenii, petrecere caritabila sau seara de karaoke, concurs de board games, concert caritabil (daca au o trupa sau au prieteni care au o trupa).
  • Propune-le sustinatorilor tai individuali sa foloseasca platforme de donatii online precum Galantom.ro pentru a initia campanii si a strange fonduri de #GivingTuesday sau sa foloseasca aceasta zi pentru a mari numarul donatiilor, in cazul in care au deja pagini de fundraising active in aceasta perioada.
  • Organizeaza un eveniment de voluntariat in care sa implici comunitatea in rezolvarea unei probleme punctuale din proiectele tale.
  • Incurajeaza-ti sustinatorii sa fie ambasadorii actiunilor tale pe social media, sa posteze #UnSelfie (vezi Ghidul de comunicare) despre modul in care au ales sa se implice de #GivingTuesday pentru a sustine organizatia ta, ca sa ii inspire si pe altii sa li se alature.
  • Nu uita sa inscrii toate activarile pe care le faci pe site-ul givingtueday.ro ca sa ii inspiram impreuna si pe altii sa se implice de #GivingTuesday.