Ce: Un viitor independent și demn pentru tinerii instituționalizați Cine: Asociația The Social Incubator
Cand: 28 noiembrie Unde: Bucuresti

Asociația The Social Incubator a fost înființată în aprilie 2014 de către un grup de 5 prieteni, profesioniști în domenii diferite, care, după ce s-au implicat împreună în multiple activități de voluntariat luând forma unui sprijin punctual și pe termen scurt pentru tinerii instituționalizați, au realizat că nevoile acestor tineri sunt mult mai complexe și că, pentru a determina o schimbare reală și sustenabilă în viețile lor, e necesar ca ei să fie sprijiniți în mod individual, pe termen lung.

Astfel, în mai 2014 a fost lansat programul principal al organizației, al cărui scop este de a-i susține pe tinerii care au părăsit – sau urmează să părăsească – sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, să facă tranziția (în alte condiții foarte dificilă și împânzită cu riscuri) către viața adultă într-o manieră care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung. Programul a început în regiunea București-Ilfov și, începând cu anul 2016, s-a extins în toate cele 8 regiuni administrative ale României, reușind să susțină până în prezent peste 400 de tineri în procesul de integrare socio-profesională.

Campania „Un viitor independent și demn pentru tinerii instituționalizați” – este o componentă directă a programului menționat și implică susținerea a 25 de tineri instituționalizați în procesul de integrare socio-profesională, pe o perioadă de un an, printr-o gamă de intervenții personalizate menite să îi îndrume nu doar către un loc de muncă, ci către un parcurs profesional care să le asigure independența pe termen lung.

Beneficiarii sunt tineri instituționalizați, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, care urmează să părăsească sau au părăsit recent sistemul de protecție a copilului la nivelul municipiului București.

În medie, costul lunar de susținere a unui tânăr în procesul de integrare socio-profesională este de aproximativ 235 RON. Astfel, pentru a susține 25 de tineri pe o perioadă de un an, este necesar să strângem cel puțin 70.000 RON.

Fondurile strânse sunt folosite pentru dezvoltarea de pachete de servicii personalizate, în funcție de nevoile și specificul fiecărui beneficiar în parte. În linii mari, metodele pe care le folosim pentru susținerea beneficiarilor noștri sunt: consiliere în carieră, consiliere vocațională și psihologică; educație non-formală; facilitare de stagii de practică; și, ulterior, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă plătit, prin intermediul unor companii partenere sau al întreprinderilor sociale înființate chiar de către asociație (croitorie, tâmplărie, reciclare etc.).

Pentru a ne atinge obiectivul, încurajăm atât donațiile individuale (ex. 2% din impozitul pe venit, donații individuale etc.), cât și sponsorizările la nivel de companie (ex. 20% din impozitul pe profit, sponsorizări punctuale etc.).

Dacă doriți să vă implicați, vă rugăm să ne trimiteți un email la [email protected]asociatiasocialincubator.org și vă vom pune la dispoziție toate informațiile și documentele necesare, în funcție de tipul de donație pentru care optați.

Vă mulțumim foarte mult!