Ce: Ziua porților deschise si #GivingTuesday la HOF CAFE și Bistro Ma Cocotte pentru Diaconia Brasov Cine: Fundatia Comunitara Brasov
Cand: 28 noiembrie Unde: Brasov

De #GivingTuesday, la Brașov, susținem proiectul ”Intergenerații”, propus de Asociația Diaconia Ajutor Internațional, care aduce împreună copii și vârstnici care lucrează împreună, învață lucruri noi și se ajută reciproc pentru a-şi crea o viață mai bună, prin 2 evenimente de strângere de fonduri:

1. Ziua porților deschise

În acestă zi te invităm să-i cunoşti şi să-i susţii pe copiii şi vârstnicii implicaţi în programul ”Intergenerații” al Asociației Diaconia Ajutor Internațional. In programul nostru voluntarii seniori sprijină copiii în realizarea temelor școlare, organizează și participă împreună la diferite activități, ateliere creative sau cluburi vocaționale.

În Centrul Educational Diaconia sunt implicaţi 13 vârstnici care vin săptămânal şi desfășoară ateliere de meserii care le dezvoltă abilitățile manuale și îi face conștienți de potențialul pe care îl au pe cei 80 de copii și 25 de tineri din Centru.

Astfel, de Giving Tuesday, Asociaţia Diaconia te invită să-i treci pragul pentru a-i cunoaşte pe copii, vârstnici şi pentru a participa la atelierele pe care aceştia le vor desfăşura. Vom avea ateliere de origami, pictura, lumanari, creativitate.

Vino singur, cu prietenii sau alături de copilul tău şi realizează un obiect într-unul din aceste ateliere. Şi, dacă îți place programul şi oamenii pe care îi vei cunoaşte, îl poți susține cu o donaţie la faţa locului. Pe lângă ateliere, mai mulţi voluntari care susţin programul Generaţii vor pregăti gustări şi prăjituri pe care le poţi încerca la Centru, în timpul vizitei tale. 

***

2. Proiect caritabil #GivingTuesday la HOF CAFE și Bistro Ma Cocotte

De #GivingTuesday HOF CAFE și Bistro Ma Cocotte sunt alaturi de noi si  susțin si ei proiectul ”Intergenerații”, propus de Asociația Diaconia Ajutor Internațional.

Dacă îți place proiectul, îl poți susține invitându-ţi prietenii în oraş la HOF CAFE sau la Bistro Ma Cocotte, pe 28 noiembrie. Ospătarul îţi va aduce odată cu meniul şi un plic unde vei avea ocazia să afli mai multe informaţii despre acest program, precum şi felul în care îl poţi susţine cu o donaţie.

***

Ne dorim sa strangem impreuna cel putin 5.000 de lei, sumă care acoperă costuri legate de consumabile în atelierele organizate cu ajutorul voluntarilor seniori, costuri legate de alimente sau alte materiale pentru atelierele de bucătărie, pentru transportul copiilor la diferite ieșiri împreună cu voluntarii.
Se poate dona fie la Ziua Porților Deschise de la Centrul Diaconia, fie la HOF CAFE sau Bistro Ma Cocotte,
sau online pe site-ul Fundației Comunitare Braşov AICIdoar în ziua de 28 noiembrie.